HabOrgia a fürdőszobában

HabOrgia a fürdőszobában! Valóban az a jó szappan vagy tusfürdő, ami ellep habbal, mint síelőt a lavina?

Bármelyiket is választod, tudnod kell, hogy az erősen habzó készítmények, ugyan kellemes élményt nyújtanak, de megfosztják a bőrödet a védelmező zsírrétegétől, így az könnyedén kiszáradhat.  A kozmetikumokban lévő felületaktív anyagok felelősek ezért a ’szépséghibáért’, ugyanis magukhoz vonzzák a készítményekben lévő értékes és ápoló olajakat és zsírokat valamint a vizet is.

 

Az erősen habzó készítmények, ugyan kellemes élményt nyújtanak, de megfosztják a bőrödet a védelmező zsírrétegétől, így az könnyedén kiszáradhat.

Biztosan Te is többször észrevetted már, hogy zuhanyzás után feszül és viszket, extrém esetben esetleg hámlik is a bőröd. Ha ezt tapasztalod érdemes lecserélned a tusfürdődet vagy szappanodat valami kevésbé habzó, gyengédebb termékre, mert könnyen lehet, hogy mindössze csak a rosszul megválasztott termék a probléma és nem több. Érdemes azt is tudnod, hogy amikor új kozmetikummal leped meg a bőrödet, szüksége lehet pár napra, amíg megszokja az új, rá ható anyagokat.

Sokunknak érzékennyé és sérülékennyé vált a bőre, mert nem figyelünk rá oda eléggé.

 

Ha valamelyik nem habzik úgy, ahogy azt tőle elvárnád, vagy ahogy a többitől már korábban megszoktad, ne gondold azt, hogy nem tisztít és ápol rendesen, talán éppen ez lehet az, amelyik gyengéd a bőrödhöz.

Sokunknak érzékennyé és sérülékennyé vált a bőre, mert nem figyelünk oda rá eléggé. A szépség örökös hajszolásának- és a világmárkák meggyőzően elsöprő erejének köszönhetően, ma már egy rakás vegyi anyagot pakolunk magunkra, ami dr. Yael Adler német bőrgyógyász, a Bőrügyek című bestseller szerzője szerint felér egy gondatlanságból elkövetett testi sértésselEgy jól megválasztott tusfürdő vagy szappan sokat javíthat a bőröd állapotán. Gondolj csak bele abba, hogy már azon is milyen sok múlik, hogy mit viszel magaddal a zuhanyzóba.

Ne hagyd, hogy becsapjon a szemed és elhitesse veled, hogy az a jó a bőrödnek is, mint amit a szemed kíván. Légy tudatos, így maradhatsz egészséges!

Abura Beauty / a természet ihlette luxus

Bőröd ápolása a zuhany alatt kezdődik!
Malcare WordPress Security