Hogyan ápold a bőrödet, ha sportoló vagy?

Hogyan ápold a bőrödet, ha sportoló vagy?

A sportolók bőre magasabb szintű bőrápolást igényel.

Bőrünk ápolása mindannyiunk számára elengedhetetlen, ám, ha sportoló vagy, akkor még nagyobb odafigyelést igényel. A bőröd sokkal inkább ki van téve az intenzív napsütésnek, a kosznak, a baktériumoknak, a vegyszeres víznek valamint az izzadásnak. Ezen tényezők mindegyike fokozottan veszik igénybe a bőrödet.

Így érthető módon a bőröd, nemre és korra való tekintet nélkül a rendszeres igénybevétel és külső hatások miatt, magasabb szintű bőrápolást és védelmet igényel.  Elsődleges cél, hogy a koszt, baktériumokat és az elhalt hámsejteket eltávolítsd a bőrödről majd hidratáld is azt.

A zuhanyozás nem elég! 

Az edzések utáni zuhanyozás megakadályozza a pórusok baktériumokkal és egyéb kosszal való eltömődését, ami lényeges és fontos a bőrápolás szempontjából, de a csak vízzel való tisztálkodás önmagában nem elegendő, mert a szárító hatású, rossz minőségű víz letörlése és elpárolgása után még szárazabb lehet a bőröd, mint előtte volt.

A bőröd nem megfelelő ápolása tovább növelheti a pórusok nagyságát és egyéb bőrproblémákat is okozhatnak. A gyakran használt kemikáliákkal terhelt fürdő- és zuhanyzó termékek a bőröd kiszáradásához vezethetnek, felgyorsítva ezzel a bőr gyengülését és öregedését, ami hatással lehet az ellenálló képességére is.

“KOMOLYAN VESZED AZ EDZÉSEKET?
NE ŰZZ SPORTOT BŐRÖD EGÉSZSÉGÉBŐL!”

Miért éri meg sportolóként naturkozmetikumokat használnod?

Neked, a sportolónak a rendszeres tisztálkodáshoz gyengéd, ápoló olajokban gazdag, természetes alapú naturkozmetikumokat javasolt használni, mert ezek sokkal hidratálóbbnak és egészségesebbnek bizonyultak, mint a már korábban említett vegyszeres kozmetikumok. Ezek a krémek és krémtusfürdők segíthetnek megőrizni a bőröd nedvességtartalmát, védelmet nyújthatnak a bőrödet érő káros hatások és az esetleges bőrfertőzések ellen.

A kozmetikaipar iszonyatos tempóban dobja piacra az újabbnál újabb termékeit, amit mi, a felhasználók sok esetben már követni sem tudunk. Nehéz ellenállnunk a csábító csomagolásnak, a trendek követésének és a zseniális marketingfogásoknak és meglátnunk a kozmetikumok valódi értékét.

A sport és a bőröd jó kapcsolata nagyon fontos, ugyanis az egészséged, továbbá, ha élsportoló vagy, akkor sok esetben a karriered is lehet a tét!

Milyen hatással lehetnek a jól megválasztott kozmetikumok a sportolók megjelenésére és karrierjére? 

A magas minőségű természetes alapanyagokból készült kozmetikumok biztosítják a sportoló bőrének egészségét és szépségét, így kölcsönözve magabiztos megjelenést és önbizalmat, hogy e tekintetben is a legjobb formában lehessen. A sikeres és attraktív sportolót vonzza a média és a legkülönfélébb szponzori lehetőségek is. E sikeres kombináció és a média által kínált nyilvánosság jelentős hatással lehet a sportoló életére és karrierjére.

A sportfelszereléseket gyártó cégek a legtöbb esetben a kozmetikumaikat a felszereléseikkel összhangban lévő színekkel gyártják, így támogatva a sportolók megjelenését és vonzerejét is a pályán. Ezeket a sportkozmetikumokat a sportolók egyéni igényeikhez igazítják, legyen szó, vízhatlan sminkről, izzadásgátló dezodorról, antibakteriális hatású tusfürdőről vagy éppen bőrkímélő szőrtelenítő krémekről.

Az egyik legalapvetőbb natúr kozmetikum, a tusfürdő, ami speciális összetevői révén nagyban segítheti a bőröd ápolását és védelmet nyújthat a különböző bőrfertőzésekkel szembenA higiénia kiemelten fontos a rendszeres testedzés során, mert az izzadás felpuhítja a bőrt, ami ezáltal sérülékenyebbé válik, és a különböző bőrbetegségek könnyebben alakulhatnak ki, ezért a megelőzés kiemelt fontosságú.

Az ABURA, natúr kozmetikumokat gyártó pécsi csapata a fentebb említett problémákra, a sportolók segítségével, az ő igényeiknek megfelelően fejlesztette ki az Abura Contact speciális natúr krémtusfürdőjét, aminek mindennapi használata egyfajta rituálé az edzés utáni felfrissülésben és a bőrápolásban. 

Ha Te is az edzőteremben vezeted le a hétköznapok feszültségét, vagy profi sportoló vagy, érdemes figyelmet fordítanod a bőröd védelmére és egészségére!

Hogyan ápold a bőrödet, ha sportoló vagy?

Bővebben itt olvashatsz az Abura- ról:
Malcare WordPress Security