Valóban olyan “hatalmas” szépséghiba, ha striáid vannak?

Valóban olyan “hatalmas” szépséghiba, ha striáid vannak?

A bőrünk lenyűgöző szerv, legyünk férfiak vagy nők, mindannyiunknak árulkodik valamiről a bőre. Bőrünk, mint egy nyitott könyv tárja elénk az életünket, megmutatja, ha lelkünk hiányt szenved valamiben, ha helytelenül táplálkozunk vagy éppen stresszesek a mindennapjaink. A striák is mesélnek, emlékezve a várandós időszkra, amikor a legféltettebb kincsedet hordtad a szíved alatt, mesélnek sportról és persze a gyerek- és serdülőkorodról is, amikor tomboltak a hormonjaid és őrült tempóban nőttél és gömbölyödtél. Ezek mind egytől egyig kedves emlékek, tehát valóban olyan “hatalmas” szépséghiba, ha striáid vannak? 

Bőrünk, mint egy nyitott könyv tárja elénk az életünket

A photoshop és a szépségipar sajnos újradefiniálta a szépséget, és örök elégedetlenné tehet benneteket kedves hölgyeim, ha nem vigyáztok. Férfiként és férfitársaim nevében is azt mondhatom, hogy nekünk igazán mindegy, hogy vannak-e csíkjaitok vagy nincsenek! Sokunk talán észre sem veszi, mert mi férfiak a Nőt nézzük és közel sem a szépséghibáitok sokaságát.

Nekünk is van, nem is kevés, de mi férfiak talán nem vagyunk annyira nagyító és “nyomás” alatt, bár elnézve a legújabb trendeket és látván, hogy hogyan és merre mozdul a szépségipar, nem meglepetten, de meglehetősen furcsa érzésekkel és arckifejezéssel nézek a szépség- és divatipar e számomra teljesen érthetetlen “görcsölésére”. 

Nekünk is van, nem is kevés, de mi férfiak talán nem vagyunk annyira nagyító és "nyomás" alatt

Mivel bőröd egy bizonyos rugalmasságát a szüleidtől öröklöd, ezért a genetikai állományodtól is függ, hogy milyen alapokkal rendelkezel. A striáknak számos fokozata van és mindenkinél más és más színben bukkannak elő. Van, akinek lila vagy éppen rózsaszín, de olyan is, akinek a bőrszínénél kicsit világosabb színű. Jó hír, hogy a lilás-vöröses csíkok idővel elhalványulnak.

A bőrödet ápolni kell, ez nem vitás, ahogy az sem, hogy ez is egy a kedves kis napi rituáléid közül, ami biztosan örömmel és boldogsággal tölt el, ahogy Téged, úgy bőrödet is. Tudnod kell, hogy a bőröd veled együtt növekszik és mindent megtesz, hogy formában tartson téged. Éppen ezért, ezt a hűségét Te azzal köszönheted meg neki, hogy sportolsz, egészségesen étkezel és tudatosan olyan kozmetikumokkal és natúr tusfürdővel ápolod Őt, amik a természetes szépségét óvják, nem pedig “újraírják”, mint a sok, kétes eredetű összetevőt tartalmazó kozmetikai termék.  

Abura Beauty / a természet ihlette luxus

Bőröd ápolása a zuhany alatt kezdődik!

Yael Adler bőrgyógyász szerint pl. a terhesség alatt csípkedő masszázzsal nyújthatod a bőrödet, amivel egy kicsit tehetsz a megelőzésért. Léteznek persze orvosi eljárások is, mint a dermaroller, a dermastamp vagy éppen a lézeres eljárás, de mint azt korábban már említettem nektek, Mi férfiak a szépségcsíkjaitokkal együtt látunk, szeretünk és fogadunk el benneteket Nőket. Igaz, mindenekelőtt nektek kell elfogadnotok magatokat és a testeteket úgy ahogy van, tudomást sem véve a bőrödnek olyan emlékeiről, mint a striák.  

Ezt tette és erre bátorít az a 21 éves művészlány, Cinta Tort Cartró, aki bátor és igazán kreatív képsorozatot készített, saját és modelljei szivárványszínűre festett striáiról, hogy kihangsúlyozza őket, és más nők figyelmét is felhívja arra, hogy nincs rajtuk semmi szégyellnivaló, sőt még szexi is.  

Nincs rajtuk semmi szégyellnivaló, sőt még szexi is.

Végezetül annyit, hogy sportolj sokat, étkezz egészségesen, ápold természetes kozmetikumokkal és natúr tusfürdővel a bőrödet,  a striáidra pedig, mint életed kedves emlékeire gondolj.  

Abura Beauty / a természet ihlette luxus

Bőröd ápolása a zuhany alatt kezdődik!
Malcare WordPress Security